maandag 18 november 2013

Creatief vlechten!

Het is even oefenen, maar iedereen kan het: dé haartrend van 2012: creatief vlechten. Een invlecht als haarband, een losse invlecht, een volumineuze invlecht of een grote ingevlochten knot op je hoofd, je kunt het zo gek niet verzinnen met dit kapsel! Op de catwalk met collecties van de lente en zomer van 2012 kwamen vele variaties voorbij. Celebs als Blake Lively en Elle Fanning zijn al helemaal fan. Hier onder zien jullie enkele foto's van de verschillende en daaronder een 'how to'!


De populairste vlecht is de vlecht die net boven je voorhoofd schuin naar de zijkant loopt (zie de laatste 2 foto's). En deze zal ik nu aan jullie uitleggen.

Enkele tips voor dat je begint!
Kam het droge haar goed door voordat je begin met vlechten. Vlecht niet met nat haar, hierdoor beschadig je het haar. Vlecht niet te strak, zo vermijd je kans op hoofdpijn. Maak de vlecht voor de spiegel, dan zie je wat je doet.

Wat heb je nodig?
  • Kam
  • Speldjes
  • Elastiek
  • Haarspray
Hoe doe je dit nu?
  1. Kies een kant waar je graag de vlecht wilt hebben en doe hier wat verstevigende gel in
  2. Deel je haar in tweeën. Zet het haar waar de vlecht niet gaat komen vast met een clip.
  3. Pak nu een pluk van ongeveer 2 cm breed vooraan in het midden van het stuk haar waar de vlecht gaat komen.
  4. Deel deze pluk in drieën. Sla de pluk aan de kant van je achterhoofd over de middelste pluk. Sla de pluk aan de kant van je voorhoofd sámen met wat haar dat voor los hangt over de middelste pluk. Herhaal dit. Telkens als je een pluk over de middelste pluk slaat neem je wat los haar mee. Dit wordt de franse vlecht, ofwel de invlecht genoemd. Vlecht je haar voor de spiegel, zo zie je wat je doet. Zorg dat je de vlecht niet te ver naar achter trekt. De vlecht moet zichtbaar zijn van voren.
  5. Zet de vlecht vervolgens vast met een speldje midden op de achterhoofd. Pak de rest van het haar erbij en maak een volle paardenstaart of een rommelige knot van. 
  6. Spuit wat haarlak op de vlecht en ready to go!

X
Rosalie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten