dinsdag 11 september 2012

Verschillende versies van de dot!


De knot - van shabby tot chique

De dot is een perfect kapsel voor overdag of fancy voor op een feestje. Bij een dot is je haar uit je gezicht en je kan er alle kanten mee op. Strak omhoog, losjes op je achterhoofd, schuin in je nek. Er zijn veel variaties, waarbij je je look een statement geeft.

De donut dot
Deze dot maak je met een dik elastiekje, maar je kan hiervoor ook een sok gebruiken. Dan pak je je haar vast en begin vanachter je haar in het elastiekje te steken en rol vervolgens naar beneden. Of je kan ook een hoge staart maken en dan vouw je je haar rond  het elastiekje. Dit steek je vast en dan ben je klaar!

Rommelige knot
Maak een hoge staart op je hoofd en toupeer de staart. Draai hem losjes om het elastiekjes en trek wat plukken los. Zet vast met schuifspeldjes
K
Dot met vlecht
Buig voorover en maak een vlecht met de pluk haar vanaf je nek. Pak al je haar bij elkaar boven op je hoofd en zet het vast een elastiekje in een losse wilde knot.
Twisty knot
Draai twee plukken haar vanaf je middenscheiding richting één oor waarbij je bij elke draai een extra pluk haar meeneemt. Eenmaal achter je oor draai je de pluk in de rest van je haar. Het uiteinde zet je vast in een klein knotje in je nek, waarbij het middelste deel van de haarlok rond uit het elatiekje valt en het uiteinde over het elastiekje heen valt. Toupeer deze losse pluk en spuit haarlak op je kapsel.

1 opmerking: