vrijdag 23 november 2012

Dit vrouwelijk model poseert uitsluitend als man

Androgyniteit is niets nieuws in de modewereld, doorgaans zijn het mannen die hun vrouwelijk kantje inzetten om als vrouwelijk model te poseren. Denk maar aan Andrej Pejic die op catwalks paradeert van niemand minder dan Jean Paul Gaultier. Maar het kan ook andersom. Kunstenares en model Casey Legler heeft een vast plaatsje versierd in het mannenbestand van modellenbureau Ford, ze schat haar positie in als een unicum.

"Voor zover ik weet zijn er geen andere vrouwen die exclusief poseren als mannelijk model", getuigt ze. Voor Casey begon het avontuur toen bevriende fotograaf Cass Bird haar vroeg in de huid te kruipen van een man voor een fotoshoot in Muse Magazine.

Ze sloeg de nagel op de kop en versierde zo zelfs een contract bij het legendarische modellenbureau Ford, waar ze uitsluitend dienst doet als mannelijk model.

Ze voelt zich op en top vrouw en zit nu eenmaal comfortabel in outfits die doorgaans voor mannen zijn. "Wat ik wens, is dat we precies kunnen zijn wie we willen zijn en kunnen dragen wat we willen dragen, zonder dat het iets hoeft te betekenen", deelt Legler met Time Magazine.

"Dit is een uniek moment dat toegelaten wordt door de mode-industrie", aldus Casey, die heel veel respect heeft voor modellen als Andrej Pejic en hem ook omschrijft als prachtig. Zelf zal ze in het voorjaar van 2013 te zien zijn op de grote catwalks in Parijs en New York. "Ik ben benieuwd waar deze nieuwe rol me naartoe zal leiden", besluit ze. Het volledige interview met Casey Legler in Time kan je HIER bekijken.
Casey

Andrej Pejic Andrej Pejic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten