dinsdag 27 november 2012

Givenchy voor H&M?


Givenchy voor H&M?

De Maison Martin Margiela with H&M-collectie is nog maar net gelanceerd of de geruchtenmachine is alweer in volle gang voor een nieuwe samenwerking tussen de Zweedse modeketen en een ontwerper.
Verschillende bloggers en modewebsites melden op Twitter dat Frans modehuis Givenchy de volgende samenwerking zal zijn. Wederom gaat de winkelketen niet in op de eerste geruchten, maar de ervaring leert dat deze speculaties later altijd worden bevestigd.

De modeketen werkte eerder al samen met onder andere Versace, Marni, Comme des Garçons, Stella McCartney, Jimmy Choo, Karl Lagerfeld en Viktor & Rolf.

Ik hoop zo dat dit waar is! Wil je weten waarom, kijk dan even verder naar Givenchy's lente collectie!

GIVENCHY SPRING 2013
Riccardo Tisci presenteerde een nieuwe visie op stijl tijdens de spring/summer 2013-collectie voor modehuis Givenchy. Een collectie waarmee hij het Givenchy-silhouet vereenvoudigde. “Back to the roots”, zo liet de ontwerper weten. Tisci stuurde zevenendertig zwarte, witte en grijze looks - hier en daar aangevuld met gouden accenten - de catwalk op in gotische sferen.

De show opende met een lange vrouwelijke blauwe jurk met een enkele mouw en sierlijke ruches langs de halslijn en aan de zijkanten. Verder zagen we transparante sandalen, priesterkragen, volumineuze bisschopmouwen, opvallende zwarte jassen, rokken met split, blazers en maatbroeken voorbijkomen. Ook showde Tisci de rok-over-broek-trend.

De collectie was gebaseerd op jaren-zestig-couture, neoclassicisme en nonnen, terug te zien in de overdreven ruches en luxe stoffen. En zo werd Givenchy spring/summer een show met elegantie, maar voor een ontwerper die normaliter durft te experimenteren, speelde Riccardo Tisci op safe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten