zaterdag 16 maart 2013

Hoe voor foto's poseren?


Van het moment dat ik een camera zie, word ik onwennig en dat zie je altijd aan de foto's. Dus ik ben onlangs een artikel tegen gekomen hoe je het beste kan poseren op foto's. 

In dit artikel geeft de auteur tips over hoe te poseren zodat bepaalde delen worden gecamoufleerd. En hoe 
je moet poseren zodat je figuur er optimaal er uit ziet. Dit legt ze ook uit aan de hand van foto's (deze foto's zet ik hier ook bij!). Het originele artikel vind je hier!

Maak openingen of maak je zo klein mogelijk
1. Openingen zijn de beste manier om te veranderen hoe breed je er uit ziet.
Zoals je op de foto's ziet als je met je armen tegen je lichaam en je benen tegen elkaar houd dan lijk je het breedst. Creëer je openingen tussen je armen, en hou je 1 been voor de andere dan lijk je smaller. Als je je armen kruist lijk je ook smaller. Maar persoonlijk vind ik het maar een rare pose.

Tip! Wil je je bovenarmen smaller doen lijken, hou ze dan weg van je lichaam, zoals in de 2e foto of door iets (bv een drankje) vast te houden.

Draai je lichaam zodat je openingen creërt met armen en benen
2. Draai jezelf naar de camera
In plaatst van recht voor de camera te staan, draai jezelf naar de camera om zo een interessantere compositie te creëren (en daar mee samenhangend een meer flatterende pose).

Draai je heupen weg van de camera om ze smaller te laten lijken
3. Wat het dichtste bij de camera is, lijkt het grootste
Welke lichaamdeel het dichtste bij de camera is, lijkt het grootst. Op de foto's draait ze haar heup naar de camera en rechts niet. Ook zie je op de foto rechts dat ze haar rekt en haar schouders naar achter trekt, dit geeft een nog beter resultaat!
Rechter kant of linkerkant?
4. Wat is uw beste kant? 
Weinig mensen hebben een symmetrische gezicht, dus voor de meeste mensen is het beter om met een kant van een gezicht op de foto te staan. Want wanneer je met gezicht volledig op de foto staat (dus niet gekanteld) dan zie je de verschillen in je gezicht. Om te weten welke kant van het gezicht je goede kant is, ga je terug naar stap 3. Namelijk wat het dichtste bij de camera is, lijkt het grootste.

Dus onthoud dit en bekijk je gezicht eens grondig. Ter voorbeeld: Is er een oog groter dan het ander?
Nadat je ontdekt hebt welke kant het iets kleinere oog heeft, en welke kant de iets grotere, dan ben je er!
De kant met het kleiner oog is je goede kant, door deze naar de camera te dragen, deze lijkt dan groter!

Links; dubbele kin, rechts geen dubbele kin 
5. Hoe een dubbele kin vermijden
Als je een foto wilt nemen, rek je kin een beetje uit. Zo vermijd je simpel een dubbele kin.
Tip! Neem liever een foto met de camera iets boven je, dan onder je.

6. Je gezicht aanraken
Als je een foto wilt maken waarbij je, je gezicht aanraakt dan moet je amper je gezicht aanraken. Als je je gezicht te veel aanraakt dan geeft je gezicht mee en dan vervormt je gezicht.

Dit waren de tips die deze vrouw besprak in haar artikel, ik vind deze vrij interessant en je ziet aan de foto's dat ze ook effectief werken. De volgende keer dat ik foto's wil maken ga ik deze technieken eens toepassen.

1 opmerking:

  1. Wat een super artikel! Ik weet nooit zo goed hoe ik het beste op een foto kan staan. Ik sla je artikel op. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen