woensdag 31 juli 2013

Movietime #3

De vakantie is weer een tijdje bezig en ik heb weer een aantal films gekeken, daarom deze movietime #3.

1. My week with Marilyn

In de zomer van 1956 werkte de 23-jarige Colin Clark, die net van Oxford komt en vastbesloten is om carrière te maken in de filmwereld, als assistent op de set van ‘The Prince and the Showgirl’, de film die Sir Laurence Olivier en Marilyn Monroe verenigde. Deze laatste was ook op huwelijksreis met haar nieuwe man, scenarioschrijver Arthur Miller. Wanneer Arthur Miller Engeland verlaat ligt de weg vrij voor Colin om Marilyn kennis te laten maken met de geneugten van het Britse leven: een idyllische week waarin hij Monroe mocht escorteren, Monroe die wanhopig weg wilde zijn van haar Hollywood-aanhangers en de druk van het werk.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en op het boek "The prince, the showgirl and me" van Colin Clark. 

Michelle Williams is onwaarschijnlijk goed in deze film, zo een fantastische actrice!! Ook de rest van de cast is goed en het verhaal is fascinerend. Er gebeurd veel in deze film terwijl het maar gaat over een periode van 1 week. 

Mijn score: 7
IMDB score: 7 

2. My fake fiancé 


Een verhuiswagen met al Jennifer’s spullen wordt gestolen. Ze loopt een kennis, Vince, tegen het lijf die een torenhoge gokschuld heeft. Ondanks hun wederzijdse afkeer voor elkaar, besluiten ze voor de huwelijkscadeaus te gaan trouwen. Zodat Jennifer haar huis kan inrichten met nieuwe meubels, en Vince zijn schulden af kan betalen.

Ik vond het wel een grappige film! Ook is het een originele film, met wel met voorspelbare momenten.

Mijn score: 6
IMDB score: 6,3 

3. My best friend girl 

Tank staat voor de ultieme vriendschapstest wanneer zijn beste vriend hem inhuurt om met zijn ex-vriendinnetje een slechte afspraak op te zetten zodat zij kan inzien hoe goed haar ex-vriendje eigenlijk wel was.

Deze film heeft een goede cast, waaronder Kate Hudson, Jason Biggs en Dane Cook. best! Het is een originele film, een verhaal dat ik nog niet heb gezien. 

Mijn score: 7
IMDB score: 5,8 

4. Les misérables




Les Misérables speelt zich af in het 19de-eeuwse Frankrijk en vertelt het betoverende verhaal van gebroken dromen en onbeantwoorde liefde, passie, opoffering en verlossing. Een tijdloze hulde aan de overleving van de menselijke geest. Hugh Jackman speelt de ex-gevangene Jean Valjean, die al tientallen jaren achternagezeten wordt door de meedogenloze politieagent Javert (Russell Crowe) nadat hij zijn woord gebroken heeft. Wanneer Valjean ermee instemt om voor Cosette (Amanda Seyfried), de jonge dochter van de fabrieksarbeider Fantine (Anne Hathaway), te zorgen, veranderen hun levens voorgoed.

Deze film is een van de grote winnaars van de afgelopen oscars, deze film won maar liefst 3 oscars! 
De film is een musical en een drama in 1. Dit is de zoveelste verfilming van de bekende roman, maar deze is gebaseerd op de musical versie van de roman. 

Ik hoopte dat er in de film zowel gesproken als gezongen werd maar er werd uitsluitend gezongen! Dit vond ik een klein minpuntje. Verder was deze film top, een geweldig verhaal, geweldige cast, ... . Het is niet voor niets dat deze film 3 oscars won! 

Mijn score: 6.5
IMDB: 7,7

Dit waren een deel van de films die ik de afgelopen tijd heb gekeken. 

Rosalie
X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten